Powered by Blogger.
RSS

Reedene kõrvitsa-porgandi püreesupp

Naine sai ämmalt hunniku kõrvitsat ning suutis mind veenda, et ma teeks kõrvitsapüreesuppi. Et head asja rohkem saaks, suskasin sisse ka paar pisemat porgandit. Tegu on lihtsa supiga, kuid siiski vajab saumikserit/muud kaadervärki, millega tükline vedelik vähem tükilisemaks teha. Võid ka läbi sõela pressida, kui aega jagub (tulemuse eest ei vastuta).




Vaja läheb:
400 g kõrvitsat
250 g porgandit (või 200 g või 300 g...)
Ühte kanapuljongikuubikut
250 ml vahukoort
Karbike Merevaiku vms sulajuustu (maitse vastavalt eelistusele - me kasutasime kukeseene oma)
Sirts õli või supilusikaga võid
1 mõistlikku potti


Tegutse:

Koori ja puhasta porgand ning kõrvits. Tükelda porgand õhukesteks viilakateks (umbes 
2-3 mm läbimõõduga) ja kõrvits väikesteks kuubikuteks. Lase potil ning rasvainel soojeneda pliidil keskmisest tugevama peal ning lisa porgand. Prae seni, kuni näed, et porgand hakkab pruunistuma ja muutub tasapisi pehmemaks. Seejärel lisa kõrvits. Lase neil veidi säriseda, samal ajal veidike segades. 

Lisa vesi ning kolmveerand puljongikuubikust. Vett pane nii palju, et köögiviljad väga ringi ei ulbi. Lase vesi keema ning keeda 3-4 minutit. Lisa koor ja sulajuust, sega ning lase veel minut-paar podiseda.

Maitse rikastamiseks lisa õrnalt muskaati või kaneeli... Või mõlemat! Garneeringuks sobib hästi kuubikuteks tehtud röstsai ehk krutoonid.

Head isu!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 kommentaari:

Post a Comment